Tudományosan bizonyított a masszázs gyulladáscsökkentő hatása.

strongAz évezredes tapasztalatok alapján tudjuk, hogy a masszázs, /strongstrong style=line-height: 1.5;enyhíti az izomgörcsöt és csillapítja az izomfájdalmakat. Most tudományos kísérletben is bizonyították ezt./strong

A McMaster Egyetem kísérlettel bizonyították, hogy már egy rövid, akár 10 perces masszázs is hatékonyan csökkenti a gyulladást az izmokban. A kutatás egyik legfontosabb megállapítása, hogy az izmok a style=’text-decoration:none;color: inherit !important;’ HREF=’http://www.lo-co.org/p/4709162/’ title=’Budapest companies’ masszírozása olyan/a biokémiai érzékelőket aktivál a szervezetben, amelyek gyulladáscsökkentő jeleket küldenek az izomsejteknek. Pycopengtili Ezen kívül a masszázs serkentőleg hat az izmokra.

strongA masszázs egy természetes szteroid mentes izomgyulladás csökkentő módszer./strong

A McMaster Egyetem kutatói által végzett vizsgálat volt az első, amely szövetminta-vétellel (biopszia) bizonyította a masszázs gyulladáscsökkentő hatását. A vizsgálatban 11, a húszas éveiben járó férfi vett részt, akiknek a kísérlet kezdetén felmérték a fizikai teljesítőképességét.

Az állapotfelmérés után két héttel komoly fizikai igénybevételnek tették ki őket (több mint 70 percig, teljes kimerülésig kellett biciklizniük), majd 10 percet pihenhettek. A pihenő alatt képzett masszőrök a résztvevők mindkét lábát bekenték masszázsolajjal, és az egyik lábat 10 percen keresztül változatos, rehabilitáció során általánosan alkalmazott technikák segítségével masszírozták. Ezt követően mindkét láb elülső combizmaiból szövetmintát vettek, amit 2,5 óra elteltével megismételtek.
h2strong style=font-style: inherit;A masszírozott izmokban csökkent a gyulladás/strong/h2
img class=alignright wp-image-1039 size-medium src=http://thai-masszazs.net/wp-content/uploads/2015/01/izom_maszazs-300×300.jpg alt=izom_maszazs width=300 height=300 /A kutatók azt tapasztalták, hogy a 70 perces, megerőltető fizikai aktivitáshoz képest rövid, alig 10 perces masszázs kimutathatóan csökkentette a masszírozott láb izmainak gyulladását. A kutatók abban bíznak, hogy a részletek kidolgozását követően a masszázs hatékonyan alkalmazható lehet majd a különféle izomsérülések gyógyszeres kezelésének alternatívájaként, mivel hatásmechanizmusa nagyban hasonlít a fájdalomcsillapítókéhoz.

Korábbi kísérletek már igazolták, hogy a masszázs gyógyír a mozgásszervi problémákra, és hatékonyan vethető be krónikus gyulladásos betegségek, például ízületi gyulladás (arthritis) vagy izomsorvadás esetén is.