Testtartás javítása masszázzsal

A munkahelyi megbeszéléseken, számítógépes munka során, de még egy kellemes társasjátékozás közben is folyamatosan terhelésnek vannak kitéve a tartásért felelős izmaink. Rengeteg feszültség halmozódik fel bennük, különösen a nyak és hát területein. Janice Novak, Egyenes tartás című könyv szerzője szerint „a nyak- és hátfájás első számú oka a rossz testtartás.

Ha előredőlünk, testünk nincs megfelelő egyensúlyban. „A rossz testtartás nemcsak csúnya, de emiatt néhány izomnak rendkívül feszesen kell tartania egész álló nap, míg más izmok elgyengülnek” – fogalmaz Novak. A rossz testtartásnak további káros hatásai is vannak. „Ha görnyedünk, belső szerveinket lefelé nyomjunk, ami hatással van az emésztésre” –teszi hozzá Novák, s érinti a vérkeringést és a légzési mennyiséget is.

Más szokással ellentétben a rossz testtartás könnyen javítható. Hogy miért? Nos, a masszázzsal testünk újra a régi lehet. Az egyik leghasznosabb a masszázs terápiában, hogy testünk ellazításával felerősödnek az egészséges és természetes mozdulatok.

A masszázs pihenteti és ellazítja a rossz testtartás miatt begyulladt izmokat, s testünk természetes és fájdalommentes pozícióba kerül.

Folyamatos masszázzsterápiával az izmok elernyednek, a nyugodt állapotban lévő ízületek szabaddá válnak, a feszültség pontok elengednek. Így a test akarva-akaratlan egy egészséges és természetes pozícióba kerül.

A helyes testtartás előnyei:

  • Elernyedt és nyugodt izomzat
  • Szabadabb ízületek
  • Az izomcsomók megszünnek

Ha nincs is ideje most azonnal egy ellazító masszázsra, próbálja felvenni a jobb oldali képen látható helyes tartást, hogy levegye a nyak-és hátizmokról a terhelést. Egy átlagos emberi fej 4-5 kg súlyú, előre dőlve ezt a súly folyamatos feszített izmokkal kell megtartani.