Thai talpmasszázs

A belső szervek érzőidegei a test egészét behálózzák, és több közülük a bőrhöz hasonlóan más szervekkel is kapcsolatban áll. Szinte minden érzőideg a talpból ágazik szét. A talpmasszázs stimulálja, megfelelően serkenti a belső szervek aktivitását, tevékenységét. Egyensúlyba hozza a vér- és nyirokkeringés zavartalan működését, javítja a kondíciót, az állóképességet. Fejleszti és tökéletesíti a test immunitását, méregtelenít, fiatalít, elősegíti a hosszú életet. A masszőz a kezét, az ujjait, valamint speciális fapálcikát használ, krémmel és olajjal fokozva ezek hatásait.

A thai talpmasszázs reflexológiai térképe mindenre kiterjedő kezelést, terápiát biztosít, és lényegesen részletgazdagabb, mint a napjainkban elterjedt talpreflexológiai térképek. Valamely testrészünk vagy szervünk megbetegedése vagy rossz keringése esetén a beteg testrésznek megfelelő talppont jelentős mértékben nyomás-, vagy fájdalomérzékennyé válik. Eme pont szakszerű kezelése a hozzá tartozó testrégió keringésének javulását eredményezi. Részletessége révén célzott kezelést lehet végezni tünetileg és okilag egyaránt.

talp_masszazs

Hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál; főként anyagcsere- és gerincbetegségeknél, valamint csökkent hormontermelésnél beszélhetünk sikeres kezelésekről. A talpmasszázs pozitívan hat a szív- és keringési panaszokra, kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia)-, a hólyag-, és vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat is. Különösen ajánlott pajzsmirigyproblémák és tarkófájás esetén.

A masszázsok ezen típusa elősegíti a megrekedt energiák helyes irányú áramlását, és fokozza a szervezet védekezőképességét. Lélektani hatása is van: megszabadít a szorongástól, a feszült idegállapottól, de segítséget nyújt lelki fájdalmak esetén is. Felszabadítja belső energiáinkat, tartásunk, arckifejezésünk megváltozik.

A masszőzök a talpmasszzázshoz egy erre a célra kialakított speciális pálcát használnak a talpakon elhelyezkedő (az egyes belső szervekkel kölcsönhatásban lévő) reflexpontok hatékonyabb stimulálása érdekében. A masszőzök a talptól felfelé haladva a vádlin keresztül, az akupresszúrás pontok nyomásával jutnak el a térdig, végezetül pedig a felsőtestet és a fejet is átnyomkodják.