Kókuszolajos masszázs

100% természetes, forró kókuszolajos thai masszázs

 

kokuszA kezelés során a megszokott masszázsolaj helyett 100% tiszta, természetes kókuszolajjal végzik a masszázst.

A trópusi éghajlatú országokban a kókuszolaj bárki számára elérhető. Az ott élő emberek már évszázadokkal ezelőtt rájöttek a kókuszolaj gyógyító és szépítő erejére. A mai napig előszeretettel fogyasztják és ápolják bőrüket természetes kókuszolajjal egészségük, fényes hajuk és puha bőrük megőrzése érdekében. A nyugati samponok megjelenése előtt Indonéziában kókusztejjel mosták hajukat a külsejükre kényes nők.

Napjainkban ismét virágzik a természetes szépségápolás – talán nem véletlenül. Így Keleten is egyre többen választják az ősi módszereket, megkímélve magukat a modern szépségipari termékek kémiai adalékanyagaitól.

Ha a délkelet-ázsiai emberekre gondolunk, sokunknak az ottaniak kortalan külseje jut elsőként eszébe. A trópusi emberek bőre rendkívül selymes, ellenáll a napfénynek, arcbőrük sima és lassabban öregszik, hajuk erős és fényes. Mindez bizonyára nemcsak a kókuszolajnak köszönhető, genetikai alapja is lehet. Ám ha közelebbről megvizsgáljuk a kókuszdió, illetve a kókuszolaj szervezetre gyakorolt hatásait, azt tapasztaljuk, hogy akár ételként fogyasztva, akár külsőleg alkalmazva maga a kókuszolaj is puhítja a bőrt, lassítja a sejtek öregedését, megszünteti a pattanásokat, véd a káros UV-sugaraktól, a hajat pedig erősebbé, fényesebbé varázsolja.

A kókuszolaj áldásos tulajdonságai régóta ismertek a szépségipar előtt. Nem véletlen, hogy a kókuszolaj számtalan szépségápolási termék (testápolók, szappanok, hajpakolások, samponok stb.) alapanyaga.

Puhítja a bőrt
A kókuszolaj a napjainkban kapható leghatásosabb testápoló. A természetes olaj antioxidánsokban gazdag, telített zsírjai hatásosan hidratálják a száraz bőrt és gátolják annak kiszáradását. Ez különösen a téli hónapokban okoz látványos változást. Az olaj a repedezett ajkak és a sarkak durva, száraz bőrének felpuhításában is jó szolgálatot tesz.

A kókuszolajat leginkább testápoló helyett érdemes használni. Természetes hatóanyagai révén nem tartalmaz semmilyen, a szervezetre ártalmas vegyi anyagot. Tökéletes a száraz bőr ápolására, várandós kismamák pocakjára, sőt babaápolásra is. Az illata finom, nem émelyítő, nem túl édes. Az afrikai nők hajápolásra is használják; úgy tartják, hogy a haj már tíz perc kókuszolajos pakolás után visszanyeri természetes fényességét és rugalmasságát. A kókuszolaj pozitív hatásaira sokan esküsznek azok közül, akik festik a hajukat, vagy nagyon szálkás hajszerkezettel rendelkeznek.

A kókuszzsír a természet egyik legfigyelemreméltóbb gyógykenőcse.

Ahhoz, hogy Ön is meggyőződjék hatékonyságáról, annyit kell tennie csupán, hogy kipróbálja bőrén, amely bizonyos idő elteltével szebbnek és fiatalabbnak fog tűnni tőle. Az olyan bőrhibák, mint a pattanás, az ekcéma, a pikkelysömör, de a gombás fertőzések, a sérülések és a sebek is számos esetben drámaian javulhatnak. A kókuszolaj rendszeres használatával a májfoltok és a durva napégés nyomai is eltüntethetők.

Mi a helyes megnevezés: kókuszolaj vagy kókuszzsír?

A kókuszolaj vagy -zsír olvadáspontja 24,5 C. Azért nevezik sokszor olajnak, mert termőhelyén, ahol magasabb az átlaghőmérséklet, folyékony halmazállapotú. Szerkezetét tekintve azonban telített zsírról van szó, amelynek állaga az adott hőmérséklet függvénye.

A kókuszolajnak alapvetően 2 féle típusa van.

A finomított kókuszolaj, szagtalanításon, színtelenítésen esik át, ezt elsősorban sütőolajként használják magas forráspontja miatt. Ennek beltartalmi értéke nem magas, tápanyag és hatóanyag tartalma nem jelentős. Kozmetikai célra sem alkalmas.

A hidegen sajtolt szűz kókuszolaj ezzel szemben egy lassú kíméletes szűrési eljárással nyerik ki. Magas a tápanyag tartalma, kozmetikai, bőrápolás célra ez kifejezetten alkalmas. Ennek az ára a 8-10-szerese a sütésre használt változatnak. A két típust könnyű megkülönböztetni egymástól mivel a sütésre használt változatnak nincs semmilyen szaga, míg a szűz kókuszolajnak természetes kókuszillata van.
Természetesen a kókuszolajos masszázsunknál a szűz kókuszolajat használunk.