Izomlazítás masszázzsal

Mindannyian szenvedtünk már izomláztól egy túlhajszolt edzés után. Tudta azonban, hogy az emberek többsége egy másik, sokkal kevésbé kimerítő tevékenységtől szokott nyaki-, hát- és izomfájdalmat érezni? Ez pedig legnagyobb meglepetésünkre nem más, mint az ülés.

Az ülő, illetve álló helyzetben előforduló, nem megfelelő testtartásért a krónikus hátfájdalom okolható, amely az izomgyengeség kialakulásának, illetve a munkából való kimaradásnak a második leggyakoribb oka.

A túlsúly, a rossz testtartás, valamint az ismétlődő és erőltetett mozgások megterhelik a hátat és más érzékeny területeket; a terhelés miatt görcs, izommerevség és fájdalom alakulhat ki a hát felső részén, a csípőnél, a fenéktájon és a térdnél.

Ezek után jogos a kérdés: mivel lazíthatjuk el izmainkat?

A thai masszázs (vagy izomterápia) a fájdalom gyökeréig hatol a merev izmok ellazításával és a rugalmasság növelésével. Ez a masszázstípus emellett élénkíti a vérellátást az érintett izmok felé, melyekhez ezáltal több oxigén és tápanyag jut el, így csökkentve a duzzadást és zsibbadást, illetve növelve a rugalmasságot a fájdalom megszüntetése érdekében. Az izomterápia ráadásul endorfint termel, valamint növeli a szervezet szerotonin és dopamin szintjét, mely hormonok ilyen módon hozzájárulnak a kellemes közérzethez, elősegítik a gyógyulást és a fájdalom kezelését, illetve nyugtatják az idegeket.

Az ellazult izomzat előnyei:

  • Csökken a merev izmok okozta fájdalom
  • Hozzájárul az izom pihentetéséhez
  • Enyhíti az izomfeszültséget és a zsibbadtságot

Értékes wellness-ötlet: a mélyszöveti thai masszázs a mélyebben fekvő szövetekre koncentrál erőteljes nyomásokkal, hogy enyhítse a krónikus izommerevséget és előidézze a test teljes ellazulását.